Kriston melléklet

 1. MELLÉKLET | Tartalmak
 1. KÖTELEZŐ TARTALMI ELEMEK WEBOLDALRA
 1. KRISTON ANDREA BEMUTATÁSA

A Kriston-módszer egy magyar módszer, melynek kidolgozója Kriston Andrea, testnevelés-biológia szakos tanár. 1986 óta fejleszti a hasi szervek funkciójának egészségóvó, a test és lélek vitalitását növelő módszerét mindkét nem és minden korosztály számára.

Andrea Magyarországon elsőként kezdett intim egészségvédelemmel foglalkozni egy kazincbarcikai tornateremben, mikor arra kérte a nőket, férfiakat, hogy tornáztassák a záróizmaikat. Innen kezdődött saját szerzői tevékenysége, mely során létrehozta a Kriston-módszert, ami a hasi szervekre és a gátizomzatra irányuló prevenciós és önrehabilitációs módszer. Mára már Magyarországon és egyre több helyen külföldön is, tréneri hálózatával együtt adja tovább különleges elgondolású módszerét. A Kriston-módszer oktatása tréningek formájában történik, melyek gyors és jelentős egészségjavulást hoznak létre a résztvevők életében.

Kialakította a Szent Rókus Kórház nőgyógyászat-urológia ambulancia önrehabilitációs programját Dr. Demeter János felkérésére, amit 10 éven át vezetett. Az Óvodai programját Norvégiában kezdték tanítani. Osloban nőgyógyászati orvosi centrumban oktatják módszerét, az ecuadori Simon Bolivar Andina egyetemen a szexológia tantárgyon belül oktatnak módszeréről. Óraadó tanára az Eötvös Lóránd Tudományegyetemnek és a Debreceni Orvostudományi Egyetem akkreditált Holisztikus/Integratív Medicina Speciális Kollégiumának. A Debreceni Tudományegyetem Urológia klinikája felkérése révén egy 8 országra kiterjedő közös kutatás keretében bizonyították a Kriston-módszer nőkre, férfiakra való hatékonyságát szexológia és urológiai szakterületen. Minden nagyobb magyar egyetemen készült már szakdolgozat, mely a Kriston-módszer eredményességét bizonyította. 1999-ben 415 nőgyógyász, urulógus szakorvos szavazatának köszönhetően választották be először a Magyar Nőorvos Társaság Urogynecologiai Szekció orvosi vezetőségébe. Könyvei, videói jelentek meg az intim egészség témában. Módszere hatékonysága révén jelentős ismertséget ért el Magyarországon, és műszeres méréseivel, elért eredményeivel meggyőzte a magyar szakorvosokat is. Hivatásának tekinti minden korosztály egészségnevelését az intimitás területén óvodáskortól időskorig.

Kriston Andrea: kriston@kriston.eu | www.facebook.com/kristonandrea.intimtorna | @kriston.andrea

 1. KRISTON-MÓDSZER BEMUTATÁSA

A Kriston-módszert 1986 óta fejleszti Kriston Andrea. A magyar egészségóvó eljárás célja az alhas szerveinek funkciójavítása mindkét nem esetében, óvodáskortól időskorig terjedően, prevencióra és „önrehabilitációra” kidolgozva. Önrehabilitációs célú a használat, amikor a Kliens, elsajátítva a tudatos egészségvédelem elemeit, maga képes a közérzetjavító folyamatot véghezvinni. A módszer hidat képez az oktatás, a szexológia, a sporttudomány és az egészségkultúra területei között. A módszer komplex szemlélettel rendelkezik, egyszerre támogatja a Klienst urológiai, nőgyógyászati, proktológiai, andrológiai, szexológiai, fizikális és mentális jólléte kapcsán. A módszer jelentősen eltér Kegel tornájától.

A Kriston-módszer 3 komponense:

 1. szokásáthangolás az egészségesebb szervekért
 2. egészséges szervi működést gátló érzelmek csökkentése, megszüntetése
 3. szervek egészségfunkciójának javítása.

A Kriston Intim Torna alaptréningre épülő további fejlődést segítő Modulok támogatják a hallgatókat életútjukon: szexuális élet minőségéért, az extázisban szülésért, alhasvédelem mellett az egész test edzettségéért, diákok tájékozottságáért.

A Kriston-módszer hatékonyságát műszeres, kórházi, klinikai vizsgálatok és felmérések bizonyítják és Kriston Andrea hatékony tréningjei, könyvei, szakorvosi konferenciákon, médiában adott interjúi, előadásai tették népszerűvé. Aki Kriston Trénerhez fordul, biztos lehet benne, hogy alaposan felkészült, komoly anatómia, kórélettan, Kriston oktatásmódszertan vizsgával rendelkező trénerre lelt, aki folyamatosan képzi magát a módszerből.

Kriston-módszer: www.intimtorna.hu | www.facebook.com/kristonmodszer | @kristonmodszer

 1. AZ INTIMTORNA KIFEJEZÉS TÖRTÉNETE

Az intimtorna kifejezés, melyet Kriston Andrea még munkájának kezdetekor talált ki és sem magyarul, sem más nyelven nem létezett, azóta elválaszthatatlanul összeforrt tevékenységével. Azonban ahogy népszerűsége és elfogadottsága mind szakmai, mind laikus körökben nőtt, úgy kezdték el mások is használni ezt a kifejezést a saját tornájukat népszerűsítse érdekében. Míg a Kriston-módszer 1986 óta fejlődik és garantálja az orvosilag bizonyított, pozitív hatás elérését, addig ez a többi tornáról gyakran nem mondható el, ami kockázatos, hiszen a gátra ható mozgás komoly károkat is okozhat, ha az nem megfelelően kerül oktatásra, illetve végezve. A tapasztalat azt mutatja, hogy az egyszerű szóbeli vagy írásbeli instrukció a gátizmok tornáztatására nem elegendő, ugyanis a nők 30%-a nem tudja utasításra összehúzni a medencealapi izmait, 25% pedig a rosszul végzett erőlködéssel inkontinenciát idéz elő. (Robert & Ross, 2006)

A Kriston-módszer hatékonyságát műszeres, kórházi, klinikai vizsgálatok, felmérések bizonyítják. Kriston Andrea tréningjei, nőknek, férfiaknak, pedagógusoknak írt könyvei, szakorvosi konferenciákon, médiában adott interjúi, előadásai tették népszerűvé. Műszeres méréseivel meggyőzte módszere eredményességéről a magyar szakorvosokat. Miután az intimtorna kifejezés széles körben elterjedt és emiatt a korábbi névoltalom eltörlésre került, a sok más gátizom tornától való megkülönböztetés céljából, az érdeklődők egészségét szem előtt tartva került kiegészítésre a módszer neve Kriston Intim Tornává, hogy ezzel segítse az eligazodást a gátizomtornák között.

A szakorvosi támogatottság ellenére a Magyar Gyógytornászok Társasága visszautasította a módszer OEP által támogatott, Kriston Andrea által számukra kidolgozott ingyenes formáját. Ennek ellenére a népszerűvé vált intimtorna nevet azonban a módszer elsajátítása nélkül szerették volna használni. A Társaság így a névoltalom eltörlését kezdeményezte és elsőkörben sikerrel is járt. Később egy reprezentatív közvélemény kutatás következményeként, mely igazolta, hogy a lakosság nagyrésze Kriston Andrea tevékenységéhez köti az intimtorna kifejlesztését, a Nemzeti Tulajdon Szellemi Hivatala visszaállította a névoltalmat számára azzal a céllal, hogy védje a magyar származású Kriston-módszert, illetve a felhasználókat. Nem sokkal ezután egy gyógytornász vezette csoport ismét a névoltalom törlését kezdeményezte, mely eljárás részükről jelenleg sikerrel zárult. Kriston Andrea hazai, szakmai elsőbbsége, kifejlesztési tevékenysége hozzáértő körökben nem vitatott. Cikkei, könyvei vitathatatlanul bizonyítékot szolgáltattak a Nemzeti Tulajdon Szellemi Hivatal számára. 

A névoltalom eltörlésének az lett a következménye, hogy már bárki, bármit oktathat intimtorna név alatt, olyanok is, akik azt soha nem tanulták, hiszen az intimtorna nem része a jógának, a gyógytornának és egyéb mozgásfajtának. Az ilyen tanfolyamok miatt csalódott, kétségbeesett hallgatókkal találkozunk, akik kifejlődött aranyérrel, műtéti súlyosságúvá vált hólyagsérvvel, felerősödött herevéna tágulattal, görcsössé vált medencefenéki izommal, elmaradt regeneráció, vagy helytelenül végzett szülésre felkészítés után érkeznek hozzánk.

A Kriston Trénerek által tanított Kriston-módszer garantált. Minden Kriston Tréner egy 390 órás alapképzést végez el, mely tudást az éves továbbképzések és rendszeresen kötelező vizsgamegújítások fejlesztenek és tartanak naprakészen. Az alapképzésben szakorvosoktól és Kriston Andreától tanulnak a Trénerek perineológiai szemléletű anatómiát, élettant, kórélettant, módszertant és pszichoszomatikát. A vizsgák teljesítésének minimum szintje 95%, hogy a hallgatók biztosan megbízhassanak bárkiben, aki Kriston Trénerként működik.

Hivatkozás:

Robert, M. MD, Ross, S. PhD (2006): Conservative Management of Urinary Incontinence. SOGC Clinical Practice Guideline (186). 1113-1116.

B) KÖTELEZŐ TARTALMI ELEMEK, AMENNYIBEN TRÉNER RENDELKEZIK AZ ADOTT MODUL OKTATÁSI ENGEDÉLYÉVEL

Tréner csak azon leírásokat tüntetheti fel oldalán, mely Modul oktatásának jogosultságával rendelkezik, azokat nézve viszont kötelező.

Tréner minden Modulja esetében választhat, hogy a rövid vagy a hosszú leírást kívánja feltüntetni weboldalán, amennyiben kétféle verzió áll rendelkezésre. Minden más megjelenésénél csak a definíció feltüntetését is választhatja. A mottók alkalmazása opcionális.

 1. KRISTON INTIM TORNA NŐKNEK

MOTTÓ:

A változás lehetősége, ami egészséghez segít.

DEFINÍCIÓ:

Az alhas egészségét szolgáló módszer, mely egyben a medencefenéken elhelyezkedő izmok karbantartó tréningje. A női intim szervek atrófiája, túlterhelése és distressze által provokált tünetek prevenciója és önrehabilitációja.

RÖVID LEÍRÁS:

A Kriston Intim Torna igazolt hatásosságát az egyedülálló oktatási módszerének, az izomfejlesztő koncepciójának és a fejlődést, az alhasi szervek egészséges funkcióját javító egyedülálló eszköztárának köszönheti. A 12 órás foglalkozás sokak számára női életútjukhoz támogató adalék. A Kriston-módszerre jellemző hármas egészségtámasz: mozgásprogram + alhasvédő szokások + érzelmeket meghatározó gondolkodási stratégia. Mindezek, az egyéni mozgásprogrammal kiegészülve jelentős életminőség javulást generálnak. A Kriston Intim Torna hatásossága vizsgálatokkal igazolt. A kliensek azon teendőket sajátítják el az egészségükért, amiket helyettük nem tehet meg az orvos. A medencefenéki izmok ereje, vérellátásukat biztosító erek fala, a hólyag-, méhtest-, végbél anatómiai magassága rendszeres gondozást igényel. A Kriston Intim Torna elsajátítása és rendszeres végzése fiatal felnőttkortól javasolt az egészséges menstruációért, a minőségi szexualitásért, a termékenység elősegítése érdekében, a szülésre való felkészülésként, később a záróizmok megfelelő működéséért, a jobb életminőséget biztosító időskorért. A tudatos alhasvédelemmel minden életkorban kezedbe veheted az egészséged és megtapasztalhatod, hogy mennyire más, amikor a záróizmaidban érzékeled az erőt. A Kriston Intim Torna nőknek tréning 17 éves kortól ajánlott.

HOSSZÚ LEÍRÁS:

A Kriston Intim Torna igazolt hatásosságát az egyedülálló oktatási módszerének, az izomfejlesztő koncepciójának és a fejlődést, az alhasi szervek egészséges funkcióját javító egyedülálló eszköztárának köszönheti. A 12 órás foglalkozás sokak számára női életútjukhoz támogató adalék. A Kriston-módszerre jellemző hármas egészségtámasz: mozgásprogram + alhasvédő szokások + érzelmeket meghatározó gondolkodási stratégia. Mindezek, az egyéni mozgásprogrammal kiegészülve jelentős életminőség javulást generálnak. A torna hatásossága vizsgálatokkal igazolt. A kliensek azon teendőket sajátítják el az egészségükért, amiket helyettük nem tehet meg az orvos. A medencefenéki izmok ereje, vérellátásukat biztosító erek fala, a hólyag-, méhtest-, végbél anatómiai magassága rendszeres gondozást igényel. A hasi szervek egyéb elváltozásai pedig igénylik a változás érdekében létrehozott változtatást.

A torna végzése érzékelhető funkciójavulást hoz létre, mert a Kriston Intim Torna gyakorlatai segítenek leoldani azon érzelmeket az altesti szerveidről, amiket úgy cipelünk, mintha koloncok lennének ránk kötve. Ez akadálya lehet a tünetmentességnek, a megtermékenyülésnek, az elengedett szülésnek.  A mozgás hatására növekszik a vizelet-, székletvisszatartási képesség, a hüvely feszessége, érzékisége, a hólyag, méhtest, végbél magassága, az érfal védettsége, könnyebbé válik a székletürítés, fiatalossá válnak a szeméremajkak és javul a hasi szervek funkciója.   

Kriston Intim Torna a következő elemekből áll össze:

1. Medencefenék izmainak fejlesztését garantáló Kriston koncepció segíti a hallgatókat abban, hogy a tornagyakorlatokat helyesen és hatékonyan végezhessék. A Kriston Andrea által kifejlesztett oktatásmódszertan lépésről lépésre segíti a záróizmok komplex tréningjének elsajátítását, melynek során látványosan fejlesztjük az izmok tömegét, annak irányító és érzékelő funkcióit. A helyes mozgást így mindenki képes lesz érzékelni életkortól, korábbi gyakorlástól függetlenül, ami az otthoni gyakorlás biztonságát adja majd. A tanfolyam során 300, egyre összetettebb gyakorlat elsajátítása nyújtja a garantált mozgásismeretet. A tréning végeztével egy edzésélettani szempontból felépített gyorsaságot, erőt, állóképességet és koordinációt fejlesztő egyéni mozgásprogramot és egy 15 perces hatékony gyakorlást segítő hanganyagot kapnak a résztvevők az otthoni önálló fejlődés segítésére.  Az egyéni mozgásprogram egy jeligével beazonosított, anonim kérdőív alapján kerül összeállításra.

2. A szervekhez kötött elraktározott érzelmek feloldása, és a feszültségoldó folyamatok segítenek feltárni azon gátakat, melyek akár tünetlétrehozó forgatókönyvként működhetnek életünkben. Ezen rejtett mechanizmusokat szeretnénk egészségforgatókönyvre cserélni. A tréning eszközeivel mindenki maga tárja fel a benne zajló folyamatokat, ami segít láthatóvá tenni a kivezető utat. Ennek eredménye az a végbemenő változás, mely megnyilvánulhat gyermekáldásban, tünetelhagyásban: behatolási fájdalom, vaginizmus, endometriózis, PCOS, gyulladási hajlam, mióma, ciszta, orgazmushiány, női hormon alulműködés, libidóhiány, menstruciós görcs, inkontinencia, méhszájseb, korai menopauza…

3. A hasi szerveket védő szokások egyszerű betartásával, mindenki képes lesz óvni a hasi szerveit, alhasi izmait, az azokat ellátó ereket és a hasi kötőszövetrendszert. 

A Kriston Intim Torna tréning jóízű változásokhoz segíti hozzá a klienseket, hogy a női szervek csúcsállapotba kerülhessenek. A tréning 17 éves kortól ajánlott.

b) KRISTON GYAKORLÓÓRA NŐKNEK

MOTTÓ:

Érezhető hatás változatosan.

DEFINÍCIÓ:

A női medencefenéki izmok intenzív fejlesztő tréningje, ami szórakoztató mozgásprogrammal tartja fenn a gyakorlási kedvet.  

RÖVID LEÍRÁS:

A Kriston Gyakorlóórán záróizmokra és a csípő környéki izmokra ható, fejlesztő mozgásokat végeznek a nők. A mozgásból álló foglakozásra azokat várjuk, akik már elsajátították a Kriston Intim Torna gyakorlatait. A különösen hatékony mozgás csúcsformába segíti a záróizmokat a legteljesebb zárásért, gondoskodik a hasi szervek egészséges magasságáról, fiatalosságot biztosít a szeméremajkakban. A mozgásanyag az emésztő-, a kiválasztó- és a női szervek funkcióját fejleszti, fokozza a medencei ízület mozgásterjedelmét és a gerinc alsó részének a stabilitását. Növeli a vitalitást és a hormonális közérzetet. A foglalkozásnak pszichoszomatikus hatása van, ami növeli az öngyógyító képességet és javítja a szexuális funkciókat. A megelőzést és a helyreállítást segítő mozgásanyag hozzájárul, hogy jobban érezd magad a bőrödben. A rendszeres óralátogatás azoknak is javasolt, akiknek szükséges az oktató vitalitása a gyakorlási kedv megtartásához, aki szereti a színes, kreatív, kihívásokat tartalmazó gyakorlást, ami során óráról órára érzékelhetővé válik a fejlődés.

HOSSZÚ LEÍRÁS:

A gátizmaink rendszeres törődést igényelnek a feladataik ellátáshoz, ezért javasolt a Kriston Intim Tornát életmódunk részévé tenni. Ennek örömteli módja a Kriston Gyakorlóóra, ami életkortól függetlenül a nőiség gondozását adja.

A Gyakorlóórán záróizmokra és a csípő környéki izmokra ható, fejlesztő mozgásokat végeznek a nők. A mozgásból álló foglakozásra azokat várjuk, akik már elsajátították a Kriston Intim Torna gyakorlatait. A különösen hatékony mozgás csúcsformába segíti a záróizmokat a legteljesebb zárásért, gondoskodik a hasi szervek egészséges magasságáról, fiatalosságot biztosít a szeméremajkakban. A mozgásanyag az emésztő-, a kiválasztó- és a női szervek funkcióját fejleszti, fokozza a medencei ízület mozgásterjedelmét és a gerinc alsó részének a stabilitását. Növeli a vitalitást és a hormonális közérzetet. A foglalkozásnak pszichoszomatikus hatása van, ami növeli az öngyógyító képességet és javítja a szexuális funkciókat. A megelőzést és a helyreállítást segítő mozgásanyag hozzájárul, hogy jobban érezd magad a bőrödben, a gyakorlatok hatására az idegrendszer kímélő üzemmódba kapcsol, ami csökkenti a stresszből származó tüneteket.

Különösen javasolt a mozgás az egészséggondozáson túl a várandósság ideje alatt, a szülés után, egyes altesti beavatkozásokat követően (inszemináció, lombik, vetélés, abortusz, méheltávolítás, hüvely tágítással járó beavatkozások), menopauzára készülve és azt követően is. Kifejezetten javasolt még székrekedés, aranyér, inkontinencia, szétnyílt hasfal (rectus diastasis), altesti gyulladás esetén is. Kiváló lehetőség a szexuális funkciók javítására, abúzus esetén akár önsegítő eszközként a terápia kiegészítésére.

A rendszeres óralátogatás azoknak is ajánlott, akiknek szükséges az oktató vitalitása a gyakorlási kedv megtartásához, aki szereti a színes, kreatív, kihívásokat tartalmazó gyakorlást, ami során óráról órára érzékelhetővé válik a fejlődés.

c) KRISTON INTIM TORNA FÉRFIAKNAK

MOTTÓ:

A változás lehetősége, ami egészséghez segít.

DEFINÍCIÓ:

Az alhas egészségét szolgáló módszer, mely a medencefenéken elhelyezkedő izmok karbantartó tréningje. A férfi intim szervek atrófiája, túlterhelése és distressze által provokált tünetek prevenciója és önrehabilitációja.

RÖVID LEÍRÁS:

A Kriston Intim Torna egy erőteljes hatású tréning, ahol a kliens olyan tudásra tehet szert, amivel védheti és csúcsformába hozhatja a hasi szervek egészséges funkcióit és fejlesztheti a szexuális szervek feletti kontrollt. Az így nyert kontroll érezhetően növeli a magabiztosságot. Mindezt a Kriston-módszerre jellemző hármas egészségtámasz teszi lehetővé: mozgásprogram + alhasvédő szokások + funkciót javító gondolkodási stratégia. A 12 órás tanfolyamon létrejövő változás az egyéni mozgásprogrammal kiegészülve jótékony adalékként szolgál az egészséges férfi léthez.  A Kriston Intim Torna igazolt hatásosságát az egyedülálló oktatási és izomfejlesztő módszerének, valamint az alhasi szervek egészséges funkcióját javító egyedülálló eszköztárának köszönheti. A Kriston Intim Torna hatásossága vizsgálatokkal igazolt.  A kliensek azon teendőket sajátítják el az egészségükért, amit helyettük nem tehet meg az orvos. A medencefenéki izmok ereje, vérellátásukat biztosító erek fala, a prosztata, a pénisz szövetei, a herék, a húgyhólyag és a bélrendszer folyamatos funkcióvédelmet igényelnek.  A gyakorlatok helyes elsajátítása és rendszeres végzése a fiatal felnőttkortól kezdve minden életkorú férfi egészséggondozásához javasolt megelőzésként és a tünetek felszámolására. A Kriston Intim Torna férfiaknak tréning 17 éves kortól ajánlott.

HOSSZÚ LEÍRÁS:

A Kriston Intim Torna erőteljes hatású tréning, ahol a kliens olyan tudásra tehet szert, amivel védheti a hasi szervek egészséges funkcióit és fejlesztheti a szexuális szervek feletti kontrollt. Mindezt a Kriston-módszerre jellemző hármas egészségtámasz teszi lehetővé: mozgásprogram + alhasvédő szokások + funkciót javító gondolkodási stratégia. A 12 órás tanfolyamon létrejövő változás az egyéni mozgásprogrammal kiegészülve jótékony adalékként szolgál az egészséges férfi léthez.  A Kriston Intim Torna igazolt hatásosságát az egyedülálló oktatási és izomfejlesztő módszerének, valamint az alhasi szervek egészséges funkcióját javító egyedülálló eszköztárának köszönheti. Tudatos gondoskodás hiányában sok férfi jelentős életminőség romlást élhet át: spermatermelés hiánya, az aranyér, herevéna-tágulat, a merevedési zavar, libidó hiánya, a korai magömlés, a prosztatagyulladás, prosztatamegnagyobbodás, vagy annak eltávolítását követő esetleges inkontinencia. A változtatás elkerülhetetlen a változáshoz.

Kriston Intim Torna a következő elemekből áll össze:

1. Medencefenék izmainak fejlesztését garantáló Kriston koncepció segíti a hallgatókat abban, hogy a tornagyakorlatokat helyesen és hatékonyan végezhessék. A Kriston Andrea által kifejlesztett oktatásmódszertan lépésről lépésre segíti a záróizmok komplex tréningjének elsajátítását, melynek során látványosan erőssé válik a pénisz és a prosztata alatt átívelő-, a barlangos testet beburkoló-, a végbelet körbefonó izomzat. Az erőnövelés hatására erőteljesebbé válik a magömlés, intenzívebb lesz az orgazmus, megszűnik az utócsepegés, fejlődik a vizeletelzáró képesség és fiatalosabbá válik a merevedési szög. A prosztata intenzív mozgatása miatt a mirigyműködés fokozódik, és élénk hormonfürdő támogatja működését. A pénisz funkciója tudatosabbá válik, az erekció erősebb lesz, fokozódik a magömlés kontrollja, és a pénisz átmérőjében, illetve hosszában is visszajelzi a hatékony gyakorlást. Az érzékelés fejlesztő gyakorlatokkal a helyes mozgást mindenki maga képes ellenőrizni. A hatékonyság   életkortól függetlenül garantált.   A tanfolyam során 300, egyre összetettebb gyakorlat elsajátítása nyújtja a garantált Kriston gyakorlatok ismeretét. A tréning végeztével egy edzésélettani szempontból felépített gyorsaságot, erőt, állóképességet és koordinációt fejlesztő egyéni mozgásprogramot és egy 15 perces hatékony gyakorlást segítő hanganyagot kapnak a résztvevők az otthoni önálló fejlődés segítésére.  Az egyéni mozgásprogram egy jeligével beazonosított, anonim kérdőív alapján kerül összeállításra.

2. A védő szokások egyszerű betartásával, mindenki képes lesz óvni a hasi szerveit, alhasi izmait, az azokat ellátó ereket és a hasi kötőszövetrendszert. 

3. A Kriston Intim Torna feszültségoldó történetei segítenek feltárni a funkciózavart okozó forgatókönyvet, amit egészségforgatókönyvre kívánunk átírni. A szervekhez kötött elraktározott gátló érzelmek feloldása és a feszültségoldó folyamatok segítenek egészségforgatókönyvünk létrehozásában. Ennek eredménye az a változás, mely megnyilvánulhat a libidó növekedésében, a magömlési kontroll megszerzésében, a biztos erekcióban, a prosztata, herék, húgyhólyag egészségében, a Tesztoszteron hormon hatékonyabb érzetében, aranyér, herevéna-tágulat visszahúzódásban, a székrekedés, vizelet-, székletmegtartási nehézség, gyulladási hajlam megszűnésében, a termékenység növekedésében. A tréning során a nők szexuális természetével és az orgazmusukkal kapcsolatban is hasznos ismeretre tesznek szert a résztvevők. Felméréseink szerint a tréninget végzett férfiak 100%-ban jelezték vissza a pozitív irányú változást. A tanfolyamon kezedbe veheted a gyeplőt, és rájöhetsz, hogy a Kriston-módszerrel miként javíthatsz jelentősen életed minőségén. 

A gyakorlatok helyes elsajátítása és rendszeres végzése a fiatal felnőttkortól kezdve minden életkorú férfi egészséggondozásához javasolt megelőzésként és a tünetek felszámolására. A Kriston Intim Torna férfiaknak tréning 17 éves kortól ajánlott.

 1. KRISTON GYAKORLÓÓRA FÉRFIAKNAK

MOTTÓ:

Érezhető hatás változatosan.

DEFINÍCIÓ:

A férfi medencefenéki izmok intenzív fejlesztő tréningje, ami szórakoztató mozgásprogrammal tartja fenn a gyakorlási kedvet.  

RÖVID LEÍRÁS:

Ezen a haladó tréningen olyan férfiak tudnak részt venni, akik már elsajátították a Kriston Intim Torna mozgásanyagát. A változatos, intenzív hatású gyakorlatok gyors erőnövekedést tesznek lehetővé az intim izmokban, aminek hatására nő a vizelet-, és székletmegtartási képesség, a szexualitásban résztvevő izomzat befolyásolható növekedése pedig látványos hatással jutalmaz meg. Az alhasi szervekre való hatás következtében fokozódik a medencei szervek tápanyag, oxigén és hormonkeringése, így nő a vitalitás, javul a libidó, kifejezettebbé válik az erekció, könnyebbé válik a székletürítés, csökken a gyakori vizeletürítési inger, visszahúzódik az aranyér és jelentősen csökkenhet a vénatágulat a herékben.

Különösen javasolt egészségőrzés céljából a prosztata védelmére, vagy annak gyulladásos állapotában. Kutatással igazolt Kriston Andrea módszerének a hatásossága prosztata műtét utáni vizeletvesztés rehabilitációjában. A gyakorlás következtében jelentősen javul a magömlés irányíthatósága, a kontroll képessége. A foglalkozás további célja a vegetatív idegrendszer feszültségének a csökkentése.  A rendszeres óralátogatás azoknak is javasolt, akiknek szükséges az oktató vitalitása a gyakorlási kedv megtartásához, aki szereti a színes, kreatív, kihívásokat tartalmazó gyakorlást, ami során óráról órára érzékelhetővé válik a fejlődés.

HOSSZÚ LEÍRÁS:

Ezen a haladó tréningen olyan férfiak tudnak részt venni, akik már elsajátították a Kriston Intim Torna mozgásanyagát. A gátizmok karbantartására szükség van férfiak esetében is, hiszen nincs olyan izom, ami edzett marad rendszeres edzésinger nélkül és ez így van a szexualitásban és az ürítési, megtartási funkciókban résztvevő izmoknál is.

A változatos, intenzív hatású gyakorlatok gyors erőnövekedést tesznek lehetővé az intim izmokban, aminek hatására nő a vizelet-, és székletmegtartási képesség és a szexualitásban résztvevő izomzat befolyásolható növekedése látványos hatással jutalmaz meg. Az alhasi szervekre ható gyakorlatok következtében fokozódik a medencei szervek tápanyag, oxigén és hormonkeringése, így nő a vitalitás, a libidó és ennek valószínűsített oka az emelkedő Tesztoszteronszint. Kifejezettebbé válik az erekció, könnyebbé a székletürítés, csökken a gyakori vizeletürítési inger, visszahúzódik az aranyér és jelentősen csökkenhet a vénatágulat a herékben. A tréning során cél a csípőízület karbantartása, az azt körülvevő izmok gondozása, hogy elkerülhető legyen ezen fontos mozgásközpontban a berozsdásodás. A foglalkozás további célja a vegetatív idegrendszer feszültségének a csökkentése, hogy annak túlterheléséből származó tüneteket csökkentsük.

A gyakorlás következtében jelentősen javul a magömlés megtartásának az ideje, így a kontroll gyakorlásának a képessége. A változás jelentősen erősíti a szexuális önértékelést. aminek jelentős kihatása van az önbizalom növelésére és ezáltal életünk egyéb területeire.

Különösen javasolt a foglalkozás egészségőrzés céljából a prosztata védelmére, vagy annak gyulladásának megszűntetésére. Kutatással igazolt a Kriston Andrea módszerének hatásossága prosztata műtét utáni vizeletvesztés rehabilitációjában.

A Kriston Gyakorlóóra rendszeres látogatása azoknak is ajánlott, akiknek szükséges az oktató vitalitása a gyakorlási kedv megtartásához, aki szereti a színes, kreatív, kihívásokat tartalmazó gyakorlást, ami során óráról órára érzékelhetővé válik a fejlődés.

Mielőbb életünk szerves részévé tesszük intim izmaink edzését, annál jobb életminőséget élhetünk.

e) KRISTON GÉSÁK TITKA

MOTTÓ:

Engedd, hogy az önfeledtség elragadjon!

DEFINÍCIÓ:

Elégedett minőségi szexualitást nyújtó ismeretek nők számára, képességek elsajátítása, mely során fejlesztjük az intimitásban résztvevő izmokat és csökkentjük az erotikával kapcsolatos szorongásokat. 

RÖVID LEÍRÁS:

A nő magasszintű szexualitása természetes módon támogatja a hormonális és a szervi egészséget, javítja a termékenységet, a mentális állapotot, valamint növeli a vitalitást. A 12 órás tanfolyam azon képességeket fejleszti, melyek hatására magasabb nívón élhetik a nők a szerelmi életüket. A hüvelyben átélt orgazmus mindenki számára elérhető, csupán azon törvényszerűségeket érdemes betartani, amik ehhez elengedhetetlenek. Ennek hatása jelentős a hormonális állapotra, az önértékelésre és a párkapcsolatra. Életünk során többször érdemes új szintre emelni a szexualitást, hiszen a szerelmi libidó jelentősen átalakulhat az élet és a kapcsolat különböző szakaszaiban.

A tréning mozgáselemei a Kriston Intim Torna gyakorlataira épülnek, melyek fejlesztik a szexuális érzékiséget, az erotikus reakciót, az ügyességet és az izomfunkciót. Hatására nagyobb az átélhető és a nyújtható öröm. A tréning végén egyéni mozgásprogramot és hanganyagot kapnak a résztvevők a gyakorlási kedv növelésére.

HOSSZÚ LEÍRÁS:

A nő magasszintű szexualitása természetes módon támogatja a hormonális és a szervi egészségét, javítja a termékenységet, a mentális állapotot, valamint növeli a vitalitást. A 12 órás tanfolyam azon képességeket fejleszti, melyek hatására magasabb nívón élhetik a nők a szerelmi életüket. A hüvelyben átélet orgazmus mindenki számára elérhető, csupán azon törvényszerűségeket érdemes betartani, amik ehhez elengedhetetlenek. Ennek hatása jelentős a hormonális állapotra, az önértékelésre és a párkapcsolatra. Életünk során többször érdemes új szintre emelni a szexualitást, hiszen a szerelmi libidó jelentősen átalakulhat az élet és a kapcsolat különböző szakaszaiban.

A tréning mozgás elemei a Kriston Intim Torna gyakorlataira épülnek, melyek fejlesztik a szexuális érzékiséget, az erotikus reakciót, az ügyességet és az izomfunkciót. Hatására nagyobb az átélhető és a nyújtható öröm. A tréning végén egyéni mozgásprogramot és hanganyagot kapnak a résztvevők a gyakorlási kedv növelésére.

Tabuk nélkül, őszinte, támogató légkörben fejlesztjük személyiségünk boldogságra vágyó, játékos, erotikus oldalát. Életkortól, formától és házasságlevéltől függetlenül, hogy a bennünk élő szenvedélyes nő és az érzéki Teljes NŐ szabaddá váljon.

A tréning mozgásból és “életmesékből” áll. Ez utóbbi során a történetek új szempontokat adhatnak önmagadhoz, társadhoz, nőkhöz, férfiakhoz, a szexualitáshoz. Ezek hatására oldódnak a gátlások, félelmek. Elolvadhatnak megkövült részeink. Változás nélkül nem mész haza, jó lesz neked!

A tréning minden egészséges és alhasi tünettel élő nő számára ajánlott. A tréning lehetőséget ad feltárni azon elakadásokat, melyek következtében kialakulhat endometriózis, vérzési rendellenesség, PCOS, mióma, ciszta, megfoganási nehézség, orgazmushiány, “száraz hüvely”, libidóhiány, hormonális rendellenesség, nehéz elköteleződés, negatív párkapcsolati mintázat. Az egészségőrzésen túl különösen javasolt a tréning szülésre készülve, illetve szexuális traumák oldására.

 1. KRISTON GYEREKPROGRAM / KRISTON KISLÁNYOKNAK / KRISTON KISFIÚKNAK

MOTTÓ:

Egészséges természetesség.

DEFINÍCIÓ:

Intim egészség alapjait képező szokások oktatása és a záróizmok karbantartó tréningje az intim tünetek enyhítésére, megszüntetésére.

RÖVID LEÍRÁS:

Gyerekek egészsége érdekében hasznos lehet a kicsik számára kidolgozott mozgásprogram, melyet a 90-es évek elejétől kezdve gyakorol és fejleszt Kriston Andrea. Már felnőttek azok a gyerekek, akik első hallgatói voltak. A foglalkozás egyénre szabott, nem csoportban történik.

A következő tünetekkel kapcsolatban javasolt:

– akaratlan vizeletvesztés (ébren vagy alvás közben)

– akaratlan székletvesztés

– ürítési inger érzékelésének hiánya

– félelem az ürítéstől

– nehezen ürülő vizelet

– záróizmok nehéz működtetése

– székrekedés

– felfúvódás

– kiboltosuló végbél (végbél előesés)

– aranyér

– hüvelybe áramló levegő

– születési rendellenességek miatt történő műtétet követően a funkciójavítás céljából.

A gyerekprogram során az alhasi szervek funkciójavítása történik, ami során tiszteletben tartjuk a gyermek intimitását. A megtanult és egyénre szabott programmal történő fejlesztés a későbbiekben a gyermek otthonában, tréner nélkül, a szülő támogatásával történik. A program elsajátítására szánt idő átlagos ideje 2-5 óra, mely szakaszokra bontott, a gyermek teherbírásától függően. A tanulás során a szülő jelen lehet. 3 éves kortól ajánljuk.

HOSSZÚ LEÍRÁS:

Gyerekek egészsége érdekében hasznos lehet a kicsik számára kidolgozott mozgásprogram, melyet a 90-es évek elejétől kezdve gyakorol és fejleszt Kriston Andrea. Már felnőttek azok a gyerekek, akik első hallgatói voltak. A foglalkozás egyénre szabott, nem csoportban történik.

A következő tünetekkel kapcsolatban javasolt:

– akaratlan vizeletvesztés (ébren vagy alvás közben)

– akaratlan székletvesztés

– ürítési inger érzékelésének hiánya

– félelem az ürítéstől

– nehezen ürülő vizelet

– záróizmok nehéz működtetése

– székrekedés

– felfúvódás

– kiboltosuló végbél (végbél előesés)

– aranyér

– hüvelybe áramló levegő

– születési rendellenességek miatt történő műtétet követően a funkciójavítás céljából.

A gyermekprogram során az alhasi szervek funkciójavítása történik, ami során tiszteletben tartjuk a gyermek intimitását. Először a szülővel való beszélgetés során tárjuk fel a tüneteket, majd ezt követően kerül sor a gyermekkel való találkozásra. A foglakozáson játékos eszközökkel fejlesztjük a záróizmok és a hasi szervek funkcióját. Az oktatás során semmi kínos, zavarba ejtő szituáció nem történik.

A megtanult és egyénre szabott programmal történő fejlesztés a későbbiekben a gyermek otthonában, tréner nélkül, a szülő támogatásával történik. A program elsajátítására szánt idő átlagos ideje 2-5 óra, mely szakaszokra bontott, a gyermek teherbírásától függően. A tanulás során a szülő jelen lehet. 3 éves kortól ajánljuk.