Kriston módszer

A Kriston módszer, avagy Kriston Andrea saját fejlesztésű intim tornája világszerte közismert. De vajon mi ez és pontosan miben más, mint a hasonló gátizom erősítő tréningek? Valóban segít a meglévő intim problémák kezelésében vagy inkább csak preventív jelleggel hasznos? A cikkben választ adunk a kérdéseidre.

Mi az a Kriston módszer?

A Kriston egy olyan egészségóvó eljárás, amely az alhas szerveinek funkciójavítására szolgál mindkét nem esetében. Óvodás kortól idős korig terjedően, prevencióra és önrehabilitációra egyaránt hatékony módszer.

Az önrehabilitáció azt jelenti: a tanfolyamon elsajátítva a tudatos alhasvédelem elemeit, a résztvevő maga képes a közérzetjavító folyamatot véghez vinni.

A módszer Kriston Andrea testnevelés-biológia szakos tanár saját fejlesztése, amit 1986 után kezdett el formálni olyanra, amit ma is ismerünk, oktatunk. Andrea Magyarországon először foglalkozott intim egészségvédelemmel, ami nagyban elősegítette a társadalom ma is tapasztalható nyitottságát a témakört illetően.

A Kriston módszer mára egybeforrt az „intim torna” elnevezéssel, ami 1986 előtt teljesen ismeretlen volt hazánkban. 

A Kriston torna Kriston Andrea testnevelés-biológia szakos tanár által 1986-ban kifejlesztett intim torna módszer. A Kriston-módszer egy komplex egészségnevelési rendszer, amely alkalmazható óvodás kortól egészen időskorig, nőknek és férfiaknak egyaránt. 

A Kriston Intim Torna® orvosi és természetgyógyászati körökben elismert és bizonyítottan hatékony egészséggondozási eljárás. 

A Kriston-módszer előnye a többi intim tornával szemben az, hogy ez az eljárás a lelki és testi harmónia megteremtésében nyújt nagyon nagy segítséget. 

Az intim torna szóösszetétel Kriston Andrea nevéhez fűződik, aki a Kriston Intim Torna® megalkotója. A medencealapi izmaink erősítése a keleti kultúrában már régóta hagyomány, jó ideje pedig már Európában is – amellett, hogy elismerik – tanítják és alkalmazzák is, de intim tornának csak 1986 óta hívják Kriston Andrea jóvoltából.

Az intimtorna során a medence kimenetét lezáró tenyéri területet tornáztatjuk. Ide van befúrva a húgycső, hüvely, és a végbélnyílás melyek a medencealap elemeiből fonódnak össze. A tudatosan, akaratunktól függően működő izmokat képesek vagyunk összehúzni és ellazítani is.

Amiért az intimtorna gyakorlatok végzésére szükség van, az napjainkban nagyon sokrétű. Fontos szerepet tölt be szülés előtti felkészülésben, majd a szülés utáni regenerálódásban is. Hatásos a vizelettartási problémák megelőzésében és kezelésében. Az ülőmunka és a hosszabb állás miatti gát területi izmok terhelődnek, intim tornával azonban karban tarthatjuk ezen izmainkat is.

Az egészségügyi pozitív hatásai mellett az intim torna a szexuális gyönyörök fokozására is nagyon jó módszer. A gyakorlatok során a nők megismerik saját testüket, rájönnek, hogy képesek irányítani intim izmaikat.

Az intim torna nőknek és férfiaknak is, sőt még gyermekeknek is egyaránt ajánlott. Mindkét nemnél, különböző korban különböző intim problémák ellen hatásos.

Több intim torna módszer létezik, a legelterjedtebb azonban a Kriston intim torna. 

A Kriston módszer valójában egy továbbfejlesztett Kegel?

Sokan a Kegel tornát, az intimtornát, gátizomtornát szinonimaként használják. A Kegel torna gátizmokkal foglalkozik, azonban sem szisztémájában, céljában, eszközeiben, sem hatékonyságában nem egyezik a Kriston Intim Tornával. Napjainkban már Kegel torna alatt mindenféle mozgást értenek, a módszer neve alatt ajánlott előírások nagyon különbözőek: gésa golyó használata, elektromos hüvelyi stimuláció, napi pár, vagy napi 1000 összehúzás végzése, kis erővel, vagy éppen nagy erővel végzett összehúzás, csakis a hüvelybe helyezett ujjal végzett összehúzás, stb. Ezek az eljárások egyrészt már nagyban eltávolodtak Kegel eredeti tornájától, másrészt Kegel soha nem utalt módszerére intimtornaként. A Kegel torna egy mérőtubussal a hüvelyben, naponta 3X20 percen át tartó, egyszerű szorítás ismételgetése.

Kriston Intim Torna ehhez képest egy komplex módszer, mely 3 részből áll és hatékonyságát műszeres, kórházi és klinikai vizsgálatok, felmérések bizonyítják:

 

Egy érdekes tanulmány szerint a Kegel-gyakorlatokat végzők 30%-a nem képes elsajátítani a gyakorlatokat, míg 25%-ban rosszul tanulják meg azokat.

Ezért hatékonyabb a Kriston, mint más intimtorna módszer

A Kriston Trénerek által tanított Kriston-módszer garantált. Minden Kriston Tréner egy 390 órás alapképzést végez el, mely tudást az éves továbbképzések és rendszeresen kötelező vizsgamegújítások fejlesztenek és tartanak naprakészen. Az alapképzésben szakorvosoktól és Kriston Andreától tanulnak a Trénerek perineológiai szemléletű anatómiát, élettant, kórélettant, módszertant és pszichoszomatikát. A vizsgák teljesítésének minimum szintje 95%, hogy a hallgatók biztosan megbízhassanak bárkiben, aki Kriston Trénerként működik.

Az Intim Torna Gödöllő keretein belül kiscsoportos, egyéni és online intim torna gyakorlatokon tudsz részt venni. Női intim torna és férfi intim torna tanfolyamokon várlak szeretettel. Az oktatód: Simon Angéla, gödöllői Kriston Intim Torna® tréner. Ismerj meg jobban »»» Simon Angéla bemutatkozás.