Kriston Intim Torna® férfiaknak

Ebben a bejegyzésben minden fontos információt megtudhatsz a férfi intim torna fontosságáról, és az általam alkalmazott Kriston Intim Torna® módszerről is. Kifejezetten a férfi intim problémák kerülnek a középpontba, tehát főként az intim torna férfiaknak való bemutatása a célom, hiszen a férfiak életében is felmerülhetnek olyan élethelyzetek, amelyekre intim torna gyakorlatok nyújthatnak megoldást. A Kriston Intim Torna® nem csupán a mozgástanulásról szól, a szokásáthangolás és a lelki folyamatok tudatosítása is fontos szerepet kap a tanfolyam során.

A legfontosabb kérdések, amelyekre biztosan választ kapsz:

Kiderítheted, hogy miben tudok én segíteni, hogy mitől különleges az általam bemutatott Kriston Intim Torna®.

Miért fontos a férfi intim torna?

Lehet, hogy férfiként nehéz elképzelni, hogy intim torna gyakorlatokat végezz, de amint megtudod, hogy mennyi jótékony hatása van, biztosan neked is megjön a kedved. 

Az intim torna során a medence kimenetét lezáró tenyérnyi területen elhelyezkedő izmokat mozgatjuk át. A férfi intim torna gyakorlatok főként a gátizmok átmozgatásában, tudatosításában segítenek, emellett a férfi nemi szervi panaszokat enyhíthetik vagy akár teljesen meg is szüntethetik, amennyiben rendszeresen végzed a gyakorlatokat.

Kriston Intim Torna®

A Kriston Intim Torna® Kriston Andrea testnevelés-biológia szakos tanár által 1986-ban kifejlesztett intim torna módszer. Maga az intim torna szóösszetétel is az ő nevéhez fűződik. A Kriston® – módszer egy komplex egészségnevelési módszer, amely alkalmazható óvodás kortól egészen időskorig, nőknek és férfiaknak egyaránt. 

A Kriston Intim Torna® orvosi és természetgyógyászati körökben elismert  és bizonyítottan hatékony egészséggondozási eljárás. 

A Kriston Intim Torna ® férfiaknak tanfolyamnak 3 egészségtámasza van:

 1. Mozgástanulás: Kriston Intim Torna® alatt megtanulhatod az altesti izmaid fejlesztését. Megtanulod a pénisz, a prosztata alatti és a végbél záróizomot tornáztatni.
 2. Szokások: A tréning során a legfontosabb altestet védő szokásokat is megismerheted. A tanfolyamon elhangzottak a mindennapi életben is könnyedén alkalmazhatod majd.  
 3. Anatómia: Az altesti szerveidet ismerheted meg közelebbről, olyan információkat tudhatsz meg a nemi szerveidről, amelyekről eddig még lehet, hogy nem is hallottál. 

A Kriston®-módszer legnagyobb előnye, hogy a lelki és testi harmónia megteremtésében nyújt nagyon nagy segítséget. 

 

Mi a különbség a női és férfi intim torna között?

Az igaz, hogy mindkét esetben a nemi szervi problémák megszüntetése a cél, de férfiak és nők esetében is a módszer és a gyakorlatok a cél eléréséhez eltérőek. A férfiak számára ez a téma általában kínos, nem szeretnek az intim problémáikról beszélni. A Kriston® – módszer férfiak számára is minden esetben teljes diszkréciót biztosít, senkinek nem kell a többiek előtt elmondani, hogy miért érkezik a tanfolyamra. Trénerként egy jeligés kérdőíven mérem fel, hogy kinek milyen intim panasza van, mit szeretne megszüntetni.
A férfiak sok időt fordítanak izmaik erősítésére, ne legyenek ez alól kivételek az intim izmok sem! 

Kriston Intim Torna® gyakorlatok

A Kriston Intim Torna® gyakorlatokat  tanfolyami keretek között egyéni és csoportos formában, személyesen és online is el lehet sajátítani.

Biztosan feltűnt már, hogy Kriston® torna gyakorlatokat nem igazán lehet az interneten találni. Mindez nem véletlen. Kriston Andrea maga, és mi, az általa képzett trénerek is elkötelezettek vagyunk abban, hogy személyes odafigyeléssel segítsük a férfiakat a gyakorlatok pontos elsajátításában. A személyre szabott és pontosan betanult gyakorlatok a garancia arra, hogy a rendszeresen végzett intimtornával képes leszel megszüntetni az intim tüneteidet.

A Kriston®-módszer nagy előnye az, hogy a tréningen egy jeligés kérdőív által mérem fel,  hogy ki milyen problémával küzd. A kérdőívek kiértékelése után mindenki egyéni, az ő tüneteire fókuszáló gyakorlatsort kap, ami a legnagyobb segítség lesz ahhoz, hogy visszanyerd intim egészséged.

Azoknak is van lehetőségük a módszerrel megismerkedni, akik nem tudnak, vagy valamilyen okból kifolyólag nem akarnak tanfolyamon részt venni. Kriston  Andrea könyve  sokoldalúan bemutatja be az intim torna lényegét, fontosságát és alkalmazását. 

A Kriston Intim Torna ® férfiaknak előnyei

A férfi intim torna számos előnnyel rendelkezik. A Kriston®-módszerrel akkor lehet a leghatékonyabb eredményeket elérni,  ha a gyakorlatokat rendszeresen végzed. 

Mire jó az intim torna férfiaknak?

A következőkben azokat a leggyakoribb panaszokat fogom bemutatni, amelyek esetében férfiak problémáira tud segítséget nyújtani a Kriston Intim Torna®

Prosztata problémák

A prosztata a férfiak belső nemi szervének egy meghatározó része. Ez a szerv az alhasban helyezkedik el és főként a hímivarsejtek védelmezőjeként funkcionál. Abban az esetben, ha a prosztata nem megfelelően működik gyulladás, szövetszaporulat, daganat és különböző egyéb fájdalmak is kialakulhatnak. 

Milyen tünetei és következményei vannak a prosztata problémáknak?

Prosztata gyulladás esetén a mirigyállomány megduzzad, fájdalmassá válik és erős alhasi fájdalmakat is észlelhetünk. A vizelési inger és a vizelési folyamat fájdalmassá és kellemetlenné válik. Fájdalmas lehet továbbá a székletürítés folyamata és a szexuális élet is, mindemellett pedig láz és rossz közérzet is kialakulhat a probléma hatására. Kialakulhatnak potenciazavarok vagy magömlési zavarok is.

A súlyosabb tünetek közé sorolhatjuk a prosztata megnagyobbodást, a daganatot.

A prosztata problémák kezelése Kriston Intim Tornával®:

A prosztata panaszok esetén kifejezetten hasznos a Kriston®- féle prosztata torna alkalmazása, hiszen a gyakorlatok lehetővé teszik a prosztata karbantartását, a környékbeli izmokat, szerveket és szöveteket is jó állapotba hozzák. 

Ha prosztata eltávolító műtétre kerül a sor, akkor a műtét után különösen fontos a Kriston Intim Torna® gyakorlatok alkalmazása. Természetesen nem rögtön a műtétet követően, azonban a beavatkozás után 6 héttel már el lehet kezdeni a Kriston®-tornát.

Szexuális problémák

A magömlés a szexuális aktus végkifejlete a férfiak orgazmusa során. Ez a folyamat testi és lelki jó érzéssel jár. 

Korai magömlés esetében azonban a férfi nem képes kontrollálni a magömlést, a folyamat a behatolás előtt, vagy a behatolás után szinte rögtön megtörténik. Ezek a korábban bekövetkező ejakulációk azt eredményezik, hogy a férfi egyre kevésbé lesz képes szabályozni a magömlés idejének bekövetkeztét. 

Ezt a panaszt sokszor pszichés gondok okozzák, de állhat mögötte valamilyen fejlődési zavar, sérülés, gyulladás, alkohol- vagy drogfogyasztás is. 

A korai magömlés következményei lehetnek a nő orgazmusának hiánya, a libidócsökkenés, férfiak önértékelésének romlása

A magömlés késleltetése Kriston Intim Tornával®:

A Kriston®-módszer segítségével a tréningeken közelebb kerülhetsz magadhoz, megtapasztalhatod azt a mozgásélményt, amely segítségével az intim testrészeidre is figyelemmel lehetsz. Mindemellett pedig rávezetlek arra, hogy mi miatt alakult ki nálad ez a helyzet, ami pedig hozzásegít ahhoz, hogy megtudd  min kell változtatnod. Pozitív irányba fog változni az önértékelésed, és a párodat is boldoggá tudod majd tenni, amennyiben rendszeresen végzed a gyakorlatokat.

Merevedési zavarról akkor beszélünk, amikor a szexuális élethez szükséges merevedés tartósan vagy visszatérően elmarad. Szinte minden férfi élete során előfordul az, hogy a merevedés elmarad, vagy nem tart elegendő ideig, vagy nem megfelelő intenzitású. 

Ezt a problémát okozhatja alkoholfogyasztás, bizonyos gyógyszerek szedése, drogfogyasztás, betegségek, dohányzás, depresszió, szorongás, fáradtság vagy túlterheltség, vagy akár mozgásszegény életvitel. 

A leggyakoribb okok azonban mind közül a pszichés jellegű problémák. Ez a stresszes, pszichés zavar jelentkezhet a gyermekvállalástól, megfelelő szexuális teljesítmény nyújtásától való szorongástól, korai magömlés miatt, a hímvessző méretétől, illetve zavaró körülményektől is. 

Merevedési gondok kezelése Kriston Intim Tornával®:

Az erekció javítására megoldást nyújthat a Kriston Intim Torna®. A pénisz torna során a torna gyakorlatok mellett megismerheted, hogy a Te esetedben mi váltja ki ezt a problémát, milyen okok állnak a merevedési zavar mögött. A potencia javulása minden ép ideg-izom kapcsolatú férfinál elérhető. 

Aranyér

Az aranyér egy érpárna, amely a végbél bejáratánál dudorodik ki és/vagy pedig a végbél űrterébe emelkedik. Ez az érpárna kötőszövetből és kitágult erekből áll. A szövet elváltozása lehet ritkább, de gyakrabban is jelentkezhet, akár gyulladás is kialakulhat a területen. 

Az aranyér kialakulásának okai lehetnek például a fizikai terhelések, a stresszes életmód, az emésztőszervi zavarok, az életmód, az életkor vagy a túlsúly. Az aranyér férfiaknál is gyakori probléma. 

Aranyér kezelése Kriston Intim Tornával®:

A  Kriston Intim Torna® segít feltárni az aranyér okait. A Kriston aranyér torna során javítható a végbél környéki szövetek vérkeringése, erősíthető az érfal és a kialakulás érzelmi háttere is feltárható. Trombotizált aranyér esetén nem javasolt az intim torna. Minden egyéb esetben hatásos a tünetek enyhítésére, megszüntetésére, amennyiben rendszeresen végzed a feladatokat.

Inkontinencia

Inkontinenciával ritkábban keresnek fel, általában csak abban az esetben, ha ez a probléma a prosztata eltávolítás szövődménye.

A vizelet inkontinencia férfiaknál is épp úgy előfordulhat, mint a nőknél. Ennek a tünetnek  az oka a pénisz izmainak gyengesége, melynek következtében sportoláskor, fizikai munka végzésekor vagy köhögésnél, tüsszentésnél nem képes a problémával küzdő személy visszatartani a vizeletet. 

A vizelet inkontinencia gyakran a daganat okozta prosztata műtétet követően jelentkezik, ilyen esetben már a műtét előtt ajánlatos inkontinencia torna tréninget végezni.

Inkontinencia kezelése Kriston Intim Tornával®:

Abban az esetben, amikor nem idegrendszeri sérülés okozza az inkontinenciát és az izmok működtethetők, javítható vagy akár teljesen megszüntethető az inkontinencia Kriston Intim Tornával. A Kriston Intim Torna® tréningek segítenek a vizelet megtartási képesség növelésében. A tanfolyamon a szükséges mozgásformák elsajátítása mellett a betegség kialakulásának okát is megértheted.

Miért hatékonyabb a tanfolyamon való részvétel?

A férfiak számára általában kellemetlenebb, ha bensőségesebb, intimebb témákról van szó. Szeretik maguk megoldani a problémáikat, ezért lehetséges, hogy otthon a négy fal között fognak először megoldást keresni gondjaikra. 

Intimtorna gyakorlatok otthon is végezhetők Kriston Andrea férfiaknak íródott könyvéből. 

Amiért mégis inkább Kriston tréner általi tanfolyamokat ajánlom az azért van, mert a tanfolyamon egy jeligés kérdőív segítségével trénerként felmérem a tüneteket, aztán ez alapján állítok össze egy egyéni gyakorlatsort, amit otthon önállóan is tudsz majd végezni. Az önállóan végzett gyakorlást hanganyag is segíti.       

A leghatékonyabb, ha a Kriston®-módszert személyes tréning útján próbálod meg elsajátítani. 

Simon Angéla Kriston Intim Torna® tréner

Simon Angéla (Anzsi) vagyok és Kriston Intim Torna® tréningeket tartok Gödöllőn. Már egyetemista korom óta része az életemnek az intim torna. Én is a Kriston®-módszernek köszönhetően tanultam meg új nézőpontból látni önmagam. 

Véleményem szerint a Kriston Intim Torna® számodra is hasznos lehet, ha intim tüneteidre keresed a megoldást, ha változni, fejlődni, ha tanulni akarsz, vagy ha egyszerűen csak új szokásokat akarsz elsajátítani, amivel jobbá teheted a hétköznapokat a gát területén.

A Kriston Intim Tornákat férfiaknak a következő helyszínen tartom:  Ametiszt Mozgás Stúdió, Gödöllő, Bethlen Gábor utca 14.

Az általam tartott Kriston Intim Torna® csoportos tanfolyamok 12 órásak; jellemzően  hétköznap szerda esténként 4 alkalommal 3-3 órában.

Az egyéni foglalkozások 6 órásak, jellemzően 3 alkalommal 2-2 órában.

Az általam tartott tréningeken mindent alaposan megtanulunk, begyakorlunk, a gyakorlatok személyre szabottak. Minden felmerülő kérdésedre azonnal választ kaphatsz. A tanfolyamok elkezdése előtt egy anonim, jeligés kérdőív kitöltése szükséges.  

Kriston Intim Torna® férfiaknak gyakran ismételt kérdések

A férfi intim torna azért fontos, mert a gyakorlatok rendszeres végzésével egészségügyi pozitív hatásokat érhetünk el, illetve fokozhatjuk szexuális életünk sikerességét. A Kriston Intim Torna® férfiaknak azon kívül, hogy a meglévő panaszokat enyhíti vagy akár megszünteti, megelőzhetjük vele a problémák kialakulását. 

A legismertebb és leghatékonyabb intim torna módszer hazánkban férfiak számára is a Kriston Intim Torna® férfiaknak

 • Növekszik a vitalitás és életerő
 • Fokozódik a vérbőség az alhasi szervekben
 • Az izomgyengeségből adódó vizeletvesztés javul vagy megszűnik
 • A pénisz merevedési szöge javul
 • Megszűnteti a székrekedést, hatására az aranyér, herevéna tágulat visszahúzódik
 • Hímivarsejtek száma nő, a tesztoszteron termelődés fokozódik
 • A prosztata gyulladási hajlama csökken
 • Növeli a libidót, fokozza a merevedési képességet
 • Élménydúsabbá teszi a szexuális életet
 • Új ismeretek ad a nők szexuális természetéről

Ha férfi vagy és a következő panaszokat érzékeled, a rendszeres intim torna segíteni fog:

 • prosztata gondok
 • szexuális problémák (korai magömlés, merevedési gondok, alacsony libidó)
 • aranyér
 • inkontinencia
 • herevénatágulat
 • alacsony hímivarsejtszám
 • alacsony  tesztoszteron

Igen, az intim torna otthon is végezhető, miután  részt vettél egy Kriston Intim Torna® férfiaknak
tanfolyamon, mert sokat ad. Sokkal több, mint “csak” intimtorna. Lásd korábbi felsorolás.

A legalapvetőbb férfi intim torna gyakorlatokat a Kriston Intim Torna® férfiaknak szóló tréningemen tanulhatod meg. Kriston Andrea férfiaknak írt könyve is elérhető , amiből szintén elsajátíthatod a gyakorlatokat, a  a férfi intim torna lényegét és fontosságát.

A Kriston Intim Torna® férfiaknak csoportos  tanfolyamok 12 órások. A torna megkezdése előtt egy anonim kérdőív kitöltése szükséges. Ezen tudod jelölni, hogy milyen intim tünetekkel érkeztél  a tanfolyamra. A csoportos foglalkozáson senkinek nem kell elmondania hogy miért jött, mert  a kérdőív alapján én ezt pontosan tudni fogom. A kérdőív kitöltése után kezdődhetnek a gyakorlatok, a szokások átalakítása, illetve önmagad megismerése.  

Fontos, hogy olyan öltözékben végezd az intim torna gyakorlatokat, amelyben komfortosan érzed magad. Legyen az melegítő, rövidnadrág vagy bármi, amiben kényelmesen tudsz mozogni.
A gyakorlatokat jógamatracon, földön ülve vagy fekve, ritkán állva végezzük, ehhez minden van a stúdióban, de ha a saját polifoamodat, plédedet szeretnéd használni, természetesen arra is van lehetőség. 

Kriston Intim Torna® férfiaknak vélemények

György
Sok köszönet és elismerés Anzsinak, aki végig koncentráltan, sok humorral, kedvességgel és empátiával tartotta a tanfolyamot. Nagyon felkészült, maximalista. Mindenkinek ajánlom , aki gondjai megoldása érdekében tenni is hajlandó.
József
Kõszônôm a lelkesedést, az odaadást, a humort. Anzsi közvetlensége minden gátat felold. Élmény volt számomra a két nap, ha rajtam múlna mennék minden nap, a tanfolyamra. Az előadásmód kiváló.
István
Ez volt az egyik leghasznosabb tréning, amin részt vettem. Jó és hangulatos is volt, amiért elismerésem Anginak, mert nem lehet könnyű nőként férfiakat oktatni. Olyan módszereket ismertem meg, amire nem is gondoltam volna, pedig a Kriston Intim Torna létezéséről régóta tudok. Gondolkodom azon, hogy a későbbiek során újabb tréningre nevezzek be. Köszönöm és további sok sikert és intim egészséget - is - kívánok!
Attila
Már jó néhány éve hallottam az intimtornáról és akkor meg is vásároltam a könyvet. A könyvből próbáltam elsajátítani a gyakorlatokat és jó egy évig végeztem is őket rendszeresen. Aztán abbahagytam, és mostanra érett meg bennem, hogy szeretném tanfolyamon elsajátítani a módszert. Nagy örömömre Gödöllőn indult októberben a tanfolyam, amit Anzsi vezetett, akit már ismertem. A tanfolyam jól felépített módon tanította meg az egyes gyakorlatokat, bőven szánva időt a betanulásra és gyakorlásra is. Nagyon hasznosnak tartom, hogy kiemelt hangsúlyt kapott az egyes betegségek megelőzése és a pszichés, életmódbeli problémák szerepének kihangsúlyozása. Anzsi nagyon lelkes, nagyon magával ragadó módon, szemléletesen tanított bennünket. Nagy köszönet a kitartásáért, lelkesedéséért és tudásáért! Most már rajtam a sor, hogy a mindennapok részévé téve a gyakorlást még többet tegyek magamért.
Krisztián
Nagyon tetszett a tanfolyamnak a letisztultsága és az egyszerűsége, valamint az is, hogy elméletek helyett gyakorlatias módon, érdekes sztorikkal fűszerezve kerültek átadásra a tanítások. Sokat segített az egész a tisztánlátásban a lelki folyamatokat tekintve, illetve a fizikai gyakorláshoz is pontos, precíz és profi iránymutatást kaptam. Köszönöm!
Csaba
Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem ezen a tanfolyamon. Számomra sokat tanított a női és a saját testemről egyaránt, valamint társadalmunk hatalmas hiányosságaira is rávilágított. Preventív jelleggel vettem részt a tornán, úgy gondolván nincs problémám, azonban fizikálisan és mentálisan is megerősödtem. Rendkívül hasznos a munka amit Önök végeznek, Simon Angéla volt a trénerem, az ő pozitív személyisége még jobban emeli a KRISTON módszer eredményességét. Remélem a nem túl távoli jövőben még nagyon sok férfitársam vesz részt ilyen oktatáson, hogy egészségesebb világban élhessünk.
Gergő
Köszönöm a fáradságos munkádat, amit az elmúlt órák alatt ugyanazzal a vidámsággal és lendülettel vittél végig, mint az első alkalommal. Számomra az, hogy intim témákról ilyen lazán lehetett kommunikálni veled nagyon sokat jelentett. A gyakorlatok elvi hátterét átadtad, meg is értettem, ami sokat segít abban, hogy megértsem az itt erősített részeim működését. Azon leszek, hogy a gyakorlatokban a rendszerességet fenntartsam, hogy minél jobb eredménnyel használhassam a "megszerzett" tudást. Még egyszer köszönöm a munkádat! Üdvözlettel Gergő
Oszkár
Kedves Anzsi! Végre valahára -fiam segítségével- eljutottam idáig, s tudok értékelni. Igen hasznos volt számomra a kurzus, a személyes kapcsolat a tréningvezetővel. Eddig is végeztem a gyakorlatokat papírból, de jó volt megtapasztalni “élőben” azokat egy olyan attraktív trénerrel, mint amilyen Simon Angéla. Ezek után is csak ajánlani tudom olyanoknak, akik szeretnék megtapasztalni azt a sok előnyös oldalát, amit a kurzus nyújtott. Csak megköszönni tudom az együtt töltött órákat! Egyúttal további sok sikert, jó egészséget kívánok, szeretettel Oszkár
Gyuri
Azt kaptam, amit vártam a négy alkalomtól. Tabuk nélkül beszélgetni erről a témáról, sok nagyon hasznos tudnivaló megismerése mellett. Azért választottam a tréninget, mert a könyv alapján nem éreztem úgy, hogy megfelelően elsajátíthatóak a gyakorlatok, ami beigazolódott már az első alkalommal. Nagyon jók voltak a történetek, esettanulmányok, sok gondoltatot indított el bennem. A 4. héten éreztem egyértelműen, hogy a kitartó gyakorlásnak érezhető eredménye van, és méginkább lesz. Minden férfi társamnak ajánlanám ezt a tréninget, de legfőképpen pároknak, mert mindkét fél számára csak pozitív dolgokat, gondolatokat ad, az önbizalom erősítésének fontossága mellett.
Több urológusi kör megfutása után döntöttem úgy, hogy inkább igyekszem olyan módon kezelni a jelenlegi problémámat, ami az okot kezeli, hosszabb távon is fenntartható eredményt produkál és kontrollom van a saját fejlődésemen. Bár valamennyire ismertem az elméletet (olvasgattam a "férfi könyvet"), de Angéla már az első alkalommal rávilágított a testi - lelki egység fontosságára, és hogy ezeket adott esetben együtt kezelve, mindkettő szükséges a látszólagosan pusztán testinek tűnő problémák kiküszöböléséhez. Nagyon segítőkész volt, minden kérdésemre készséggel válaszolt, szívvel-lélekkel és gyorsan igyekezett segíteni mindenben, amit kérdeztem. Kedves, érdeklődő, bizalmat ébresztő és empatikus személyisége segített abban, hogy elinduljak a fejlődés útján. Nagyon tetszik, hogy nem orvosi, hanem edzés alapú a megközelítés, s a könyv olvasása, illetve a gyakorlatok végzése során is egyre inkább éreztem, hogy a férfiak döntő többségének erre a dologra látatlanul is szüksége lehet. Köszönöm Angélának a segítséget és a módszert, hosszú távon tervezek vele!
Previous slide
Next slide
Elégedett tanítvány
0
Megtartott tanfolyam
0
Ügyfél elégedettség
0 %