A változókori hízás okai és leküzdése

A változókori hízás okai és leküzdése - intimtornagodollo.hu

A változókori hízás egy nagyon gyakori tünete és következménye a menopauzának. Ez azért van, mert a menopauza nőknél biológiai változásokkal jár együtt. Ebben az időszakban a nők főként hasi hízásra panaszkodnak, amely leküzdése nem könnyű feladat.

A változókori súlygyarapodás okai

A változókori súlygyarapodás okai - intimtornagodollo.hu
  1. Hormonális változások

A menopauza okozta hormonális változások következtében megváltozik a test energiafelhasználó- és raktározó képessége. A klimax főként az ösztrogén nevű hormonra van kihatással. Ez a hormon azért felelős, hogy meghatározza, hogy a test melyik részére terjeszkedik a zsír. Ahogy az ösztrogénszint csökken, a zsír főként a hasra fog telepedni. Emiatt vehetjük észre, hogy bár a mérleg nem mutat többet, mint ezelőtt, de a derékbőségünk néhány centivel megnőtt. 

  1. Biológiai változások

A biológiai változások már a menopauza előtt elkezdődnek, de ez idő alatt válnak egyre jelentősebbé. Mivel testünk 20 éves korunkig fejlődésben van, kevésbé vagyunk hízékonyak, hiszen a bevitt kalóriát testünk felhasználja és elégeti. A testi funkcióink már a harmincas éveinkben megváltoznak, mivel ilyenkor kezdődnek meg a természetes öregedési folyamatok. Ekkor csökkenhet a rajtunk lévő izomtömeg és növekedhet testünk zsírtartalma. 

  1. Stresszes életmód

A menopauza egyik tünete és következménye lehet, hogy stresszesebbé válunk. A stressz hatására a testünk elkezdi raktározni a zsírt, hogy megelőzze, hogy teljesen kifogyjunk az energiából. Ezekben az időszakokban többet nassolunk, rendszertelenül étkezünk és akár az alkoholfogyasztást is bevethetjük a feszültség levezetésére. Ezzel tovább növelhetjük testsúlyunk gyarapodását. 

  1. Mozgáshiány

A változókori években az életvitel változása, például a rendszertelen táplálkozás és mozgáshiányos életmód tovább növelheti a hasi hízás kialakulását. A menopauza bekövetkezésekor változtatni kell energiabevitelünkön és a rendszeres mozgás is még fontosabbá válik, mint azelőtt. 

A változókori hízás ellen

A változókori hízás ellen - intimtornagodollo.hu

A változókori hízás leküzdése nem lehetetlen. Íme néhány tipp, hogy könnyebben sikerüljön a testsúlycsökkentés: 

  • Kalóriabevitel csökkentése: Próbáljunk meg minél több gyümölcsöt, zöldséget és teljes kiőrlésű gabonából készült ételt fogyasztani. Ezek amellett, hogy egészségesek a fogyást is elősegíthetik. Ebben az időszakban a fehérjefogyasztás szintén nagyon fontos, hiszen ez segíthet az izomtömeg fenntartásában. 
  • Alkoholfogyasztás csökkentése, mellőzése: Az alkohol az üres kalóriák miatt súlygyarapodáshoz vezethet, ezért fontos, hogy csökkentsük ennek bevitelét. 
  • Növényi tej fogyasztása: A növényi tejeknek kevesebb a zsírtartalma, mint az állati eredetűeknek, de kalciumot ettől függetlenül tartalmaznak. 
  • Rendszeres mozgás: Az egyik legfontosabb és leghatékonyabb megoldás. A menopauza alatt a nőknek ajánlott a hét 5 napján legalább 30-50 perc testmozgás. 
  • Stresszmentes életmód: A változókori stressz ellen hatásos lehet, ha sokat sétálunk, jógázunk, meditálunk, zenét hallgatunk vagy minél több időt a barátainkkal töltünk. Klimax alatt növekszik a stresszhormon (kortizol) szintje, ez pedig növeli az étvágyat. Ezért is fontos, hogy próbáljunk meg leküzdeni a menopauza okozta stresszt. 

Hogyan segíthet a Kriston Intim Torna ?

A Kriston- módszerrel jobb hormonkeringést hozunk létre, közelebb kerülhetünk a stresszmentes életmódhoz, harmóniába kerülhetünk a nőiességünkkel. 

A Kriston alaptréningen elhangzottak segíthetnek nézőpontot váltani, megérteni azt, hogy a változókor nem a nőiességünk végét jelenti, hanem egy új életszakasz kezdetét, ami lehet örömteli is. t Ha részletesebben megismernéd a Kriston Intim Torna előnyeit, kattints a linkre: Kriston Intim Torna ® Nőknek.